Zowel Visa als Mastercard introduceren een debet kaart in de Belgische markt. Dit is een kaart met onmiddellijke debitering van de zichtrekening, dus geen kredietkaart. Deze keuze maken de kaartuitgevers omdat met de huidige Bancontact/Maestro en Maestro kaarten niet online of in het buitenland betaald kan worden. Met de nieuwe debet kaarten betalen klanten eenvoudig lokaal of wereldwijd, in de winkel en online.

BNP Paribas Fortis, stelde als eerste bank in België, de nieuwe Visakaart voor en vervangt in de loop van 2021 alle Bancontact/Maestro debet kaarten door de nieuwe Bancontact/Visa Debit- debet kaart. 

Belfius op haar beurt, stelde de nieuwe Mastercard kaart voor. Mastercard zal vanaf 1 juli 2023 alle Maestro betaalkaarten vervangen door de Mastercard debit- debet kaart. 

Als handelaar krijgt u dus ongetwijfeld klanten met de nieuwe Bancontact/Visa Debit kaart en nieuwe Mastercard kaart over de vloer. Om alle handelaars de mogelijkheid te geven om beide kaarten te accepteren heeft EMS haar systemen gereed gemaakt. Wij zullen contact met u opnemen om u te adviseren over de nieuwe betaalmethoden en wat u het beste kunt doen in uw situatie. 

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Cash only verboden per 1 juli 2022

Ondernemers vragen u nu soms enkel met cash te betalen in hun zaak.

Lees verder

Visa Debit kaart

In eerdere berichten meldden wij dat er een nieuwe bankkaart geïntroduc

Lees verder

Jérôme versterkt het Belgische Sales Team!

Maak kennis met Jérôme, New Business Manager België bij EMS!

Lees verder