Ondernemers vragen u nu soms enkel met cash te betalen in hun zaak. Vanaf 1 juli 2022 mag dit niet meer. In elke handelszaak moet de consument ook de optie krijgen om elektronisch te betalen. 

Handelaren moeten zeker één vorm van elektronisch betalen aanbieden. Dit kan zijn in de vorm van een betaalterminal die bankkaarten accepteert, maar ook nieuwere betaalmogelijkheden zoals een smartphonedienst als Payconiq of betalen met een smartwatch. Deze maatregel geldt ook voor marktkramen.

Klantvriendelijk, maar geen zwart geld

De maatregel heeft een dubbel doel: de ondernemer hoeft zijn klanten geen nee meer te verkopen tijdens het betalen. Kortom, meer klantvriendelijkheid. Maar bovenal wordt met deze maatregel het zwartgeldcircuit bestreden. Door elektronisch en daarmee digitaal af te rekenen worden de betalingen direct geregistreerd en hebben inspectiediensten sneller zicht op mogelijke fraude. 

Elektronisch betalen in uw zaak

Benieuwd naar alle elektronische betaalmogelijkheden voor uw zaak?

 

Bekijk de mogelijkheden


Bron: Business AM
 

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Visa Debit kaart

In eerdere berichten meldden wij dat er een nieuwe bankkaart geïntroduc

Lees verder

Jérôme versterkt het Belgische Sales Team!

Maak kennis met Jérôme, New Business Manager België bij EMS!

Lees verder

Update sancties betaalverkeer Rusland

Afgelopen dagen zijn er vanuit verschillende landen verschillende sancties opgelegd aan Rusland. Ook het Russische Bancaire stelsel is onderhevig aan deze sancties.

Lees verder