My EMS - Twee factor authenticatie

 

U zult regelmatig al geïnformeerd zijn over het belang om twee-factor authenticatie (2FA) te gebruiken bij toegang tot de systemen en applicaties die u gebruikt in uw onderneming.

2FA is als extra beveiliging laag voor het inloggen één van de effectiefste cybersecuritymaatregelen die u als bedrijf kunt treffen. Alle experts op het gebied van digitale veiligheid raden bedrijven dan ook aan om 2FA in te stellen.

 

Wat is 2FA?

2FA is een inlogmethode waarbij twee verschillende factoren worden gebruikt

1. iets dat u als gebruiker weet, zoals bijvoorbeeld een gebruikersnaam met wachtwoord
2. en iets dat u heeft, zoals een telefoon

De meest gebruikte combinatie is een wachtwoord met een eenmalig te gebruiken authenticatiecode die bijvoorbeeld via e-mail of een zogenaamde authenticatie App wordt gegenereerd.

Bij EMS nemen wij veiligheid uiterst serieus. Voortdurend monitoren wij onze eigen standaarden & processen en verbeteren het veiligheidsniveau omtrent uw data en onze platformen. Als onderdeel hiervan zullen wij in de komende periode 2FA gaan activeren in ons klanten portaal My EMS.

Hoe kan ik 2FA activeren in My EMS?

Bij de 1e keer inloggen in My EMS kunt u op een eenvoudige manier 2FA activeren in uw eigen My EMS omgeving – dit wijst zich helemaal vanzelf! Komt u er niet helemaal uit? Volg onderstaande stappen om het in te stellen.

  1. Log in op My EMS met uw gebruikersnaam en wachtwoord zoals altijd.
  2. In het volgende scherm kiest u een beveiligingsmethode voor 2FA. Dit kan zijn door middel van een eenmalige code via e-mail of via de Google Authenticator app (gratis te downloaden voor Android en iOS).
  3. Via e-mail of via de Google Authenticator app ontvangt u een eenmalige verificatiecode die u op het volgende scherm kan invullen. Zodra u dit heeft gedaan, bent u ingelogd op My EMS.

Nadat u bent ingelogd, kunt u via de instellingen in My EMS de voorkeur opgeven voor een beveiligingsmethode. Dan hoeft u de volgende keer niet meer te kiezen tussen e-mail of Google Authenticator, want My EMS onthoudt uw keuze.

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

European Merchant Services (EMS) EMS Payment Services benoemt Joachim Goyvaerts tot nieuwe CEO

PRESS RELEASE

Lees verder

Heeft u de lagere fees opgemerkt?

Zoals EMS u eerder heeft laten weten, introduceren Mastercard en Visa debetkaarten in België.  Met deze kaarten wordt het geld direct van uw bankrekening afgeschreven, het zijn dus geen kredietkaarten.

Lees verder

Cash only verboden per 1 juli 2022

Ondernemers vragen u nu soms enkel met cash te betalen in hun zaak.

Lees verder