PRESS RELEASE

1 september 2022 – European Merchant Services (EMS) heeft Joachim Goyvaerts (44) benoemd tot Chief Executive Officer. Hij volgt Espen Tranoy op, die sinds begin dit jaar de rol ad interim uitvoerde. Goyvaerts heeft ruime managementervaring in de financiële dienstverlening. De benoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.


"Ik kijk ernaar uit om EMS in de voorhoede te plaatsen als leverancier van betaaloplossingen voor lokale ondernemers in de Benelux en om ook grote bedrijven te laten profiteren van de prestaties van EMS op het gebied van betalingen. Door samenwerkingen binnen het ecosysteem voor betalingen werken we aan naadloze betalingservaringen voor onze klanten en de klanten van onze klanten. Recente resultaten in groeiende en digitaliserende sectoren in combinatie met een sterk en divers team laten het enorme potentieel zien van EMS als een toonaangevende en betrouwbare betaaldienstverlener," aldus Joachim Goyvaerts.

"Naarmate de verwachtingen van consumenten en de technologie zich verder ontwikkelen, kunnen bedrijven in de Benelux op EMS vertrouwen voor een breed scala aan betalingservaringen in de winkel, online en via verschillende kanalen ", aldus John Power, Vice President Joint Ventures, Fiserv. "Joachim combineert de ervaring en visie om EMS vooruit te helpen met innovatie en klantgerichtheid. We heten hem van harte welkom in zijn nieuwe rol en we bedanken Espen voor zijn leiderschap de afgelopen periode." Richard Bruens, voorzitter van de Raad van Commissarissen van EMS: “We kijken uit naar de samenwerking met Joachim. Gezien zijn uitgebreide ervaring op het gebied van betalingen is hij de juiste persoon om leiding te geven aan EMS in de volgende groeifase”.


CV
Joachim Goyvaerts is een Belg met een succesvolle, twintigjarige carrière in de betalings- en financiële sector. Voorafgaand aan zijn huidige benoeming heeft Joachim gedurende acht jaar in verschillende rollen effectief bijgedragen aan de financiële groei en regionale expansie van PayPal. Daarnaast deed Joachim uitgebreide kennis op in de financiële sector in eerdere functies bij KBC en Worldline. Op persoonlijk vlak is Joachim een fervent marathonloper, die van zijn actieve levensstijl geniet in combinatie met tijd voor vrienden en familie.

Over EMS
EMS (European Merchant Services) is een joint venture van de innovatieve en solide aandeelhouders Fiserv en ABN AMRO. De afgelopen twintig jaar heeft EMS zich van een transactieverwerker ontwikkeld tot een toonaangevende leverancier van betaaloplossingen voor zowel fysieke locaties als webshops. EMS biedt snelheid, veiligheid en transparantie in betalingsoplossingen, waaronder innovatieve contactloze betalingssystemen, point-of-sale automaten en mobiele apparaten voor betalingsgemak op elke locatie. Daarnaast biedt EMS veilige transacties voor online betalingen, verkoop via internet, telefoon of mobiele apps, en ondersteunt het alle belangrijke betaalkaarten en credit cards.

Toon comments (0)

Wellicht ook interessant voor u

Heeft u de lagere fees opgemerkt?

Zoals EMS u eerder heeft laten weten, introduceren Mastercard en Visa debetkaarten in België.  Met deze kaarten wordt het geld direct van uw bankrekening afgeschreven, het zijn dus geen kredietkaarten.

Lees verder

Veiliger inloggen in uw klanten portaal My EMS

My EMS - Twee factor authenticatie  

Lees verder

Cash only verboden per 1 juli 2022

Ondernemers vragen u nu soms enkel met cash te betalen in hun zaak.

Lees verder