Contactloos betalen

Tegen 2018 worden er jaarlijks wereldwijd 10 miljard betalingen verwacht met contactloos betalen, volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Juniper Research.

Steeds meer kredietkaartmaatschappijen en banken bieden hun klanten kaarten aan, waarmee contactloos betaald kan worden. Ook mobiele operators zijn druk bezig met de ontwikkeling van contactloze betaalmogelijkheden via je mobiel. Zo betalen Belgen al via hun mobiel in de bus.

De voordelen van contactloos betalen

  • Gemakkelijk
  • Veilig
  • Razendsnel
  • Hygiënisch
  • Cashless
  • Voorkomt fraude

Contactloos betalen gaat sneller dan een contante betaling of een betaling met pincode. Dit maakt een hogere omzet mogelijk en minder lange wachtrijen. Ook is het hygiënischer, waardoor contactloos betalen ideaal is voor horeca- gelegenheden, waarbij men zowel met voedsel als met contant geld in aanraking komt. Bovendien geeft het uw zaak een innovatieve uitstraling. Meer contactloze betalingen zorgen er bovendien voor dat er minder contanten in uw kassa zitten. Zo biedt u meer veiligheid aan uw kassamedewerkers. Steeds meer winkels en restaurants voeren deze vorm van betalen dan ook in.

Snelle opmars van contactloos betalen
In Frankrijk zijn er al 21 miljoen betaalkaarten met een ingebouwde chip voor contactloze betaling in omloop; twee jaar geleden waren dat er nog maar 2,5 miljoen. Het aantal betaalterminals dat contactloze betalingen kan aannemen is tijdens dezelfde periode gestegen van 66.000 naar 166.000 stuks.

NFC-chip maakt contactloos betalen mogelijk
Contactloos betalen wordt mogelijk gemaakt door een NFC-chip. NFC staat voor Near Field Communication, vrij vertaald: "draadloze, dichtbij communicatie". In de NFC zit een bundeling van verschillende technieken om over een afstand van enkele centimeters een draadloze verbinding op te zetten. NFC is een actieve chip, bijvoorbeeld aanwezig in een smartphone of betaalkaart, die een veld met radiogolven opwekt om een passieve NFC-chip te activeren.

Zowel de betaalkaarten als de mobiele toestellen worden langzaamaan steeds vaker uitgerust met deze NFC-chip om snelle contactloze betalingen mogelijk te maken.

EMS biedt betaalterminals voor contactloos betalen
Om contactloze betalingen te kunnen accepteren heeft u een betaalautomaat nodig die zowel pinnen als contactloze betalingen accepteert. Heeft u deze betaalautomaat nog niet in uw winkels staan, kijk dan naar het assortiment betaalterminals dat EMS u biedt.

De betaalautomaten en de betaalpassen die geschikt zijn herkent u aan het contactloos teken dat op de pas of de betaalautomaat staat. U hoeft hier zelf niets voor in te stellen of te wijzigen. Ook zijn er geen extra kosten verbonden aan contactloze betalingen, u betaalt gewoon uw gebruikelijke transactietarief.

Bekijk de betaalterminals met contactloos betalen

Toon comments (0)

Wilt u reageren op dit artikel?

Wellicht ook interessant voor u

Persbericht: EMS doorbreekt als nieuwe speler monopolie op de Belgische betaalmarkt

EMS is de nieuwste speler op de markt van de betaalservices en wil daarmee het huidige monopolie openbreken. Nu de licentie op Bancontact is vrijgegeven, trekt EMS met eigen terminals de Belgische markt op en wil ze de Belgische handelaars vooral een betere service aanbieden. 

Lees verder

4 Redenen om online kredietkaarten te accepteren

Betalingen per kredietkaart accepteren is helemaal van deze tijd. Ruim 40% van de onlinebetalingen in België vindt plaats met kredietkaart. Alleen dat al is een reden om kredietkaarten aan te bieden als betaalmethode in uw webwinkel.

Lees verder

Betaalkaarten meest populaire betaalmethode voor online shoppers in België

In België zijn betaalkaarten nog altijd de meest populaire online betaalmethode.

Lees verder